

אנחנו מוקפים בעצות לגידול ילדים, אבל בתקופה שבה עולם העבודה משתנה בצורה קיצונית חסר לנו דבר אחד – איך לפתח אצלם את המאפיינים שיאפשרו להם להיות מבוגרים מאושרים ומצליחים בחיי העשייה. המשפחה היא הארגון הראשון שבו מתפקד ילד, והיא משפיעה מאוד על השאלה אם הוא יאמץ את המאפיינים הנכונים שיעזרו לו.
בהרצאה מבין למה הצורך הזה קריטי יותר מאי פעם, למה הישועה לא תגיע ממערכת החינוך, ומה אתם כהורים יכולים לעשות בלי להשקיע בזה זמן שאין לכם.
הזרעים שתזרעו חשובים לאושר ולהצלחה של הילד בחייו הבוגרים, אבל ישפיעו גם על תחושת המסוגלות, השמחה וההשתלבות שלו בתקופת הילדות.
בואו לשמוע איך להגדיל את הסיכוי שהילדים שלכם יקומו בבוקר בעתיד לעבודה עם חיוך, יעשו ויצליחו.
💡ההרצאה מלאה בתובנות שיעזרו לפעול אחרת למען עתיד ילדיכם, לא משנה מה גילם.
ההרצאה הזה מיועד למי שמתעניין בגידול ילדים שנכון לעולם החדש – הורים, אנשים שרוצים לחשוב על הלמה והאיך לפני שיהיו הורים, אנשי חינוך וטיפול בילדים, וגם דודים מסורים במיוחד. היא מיועדת להורים לילדים בכל גיל, מלידה ועד 18, כי בכל טווח הגילאים הזה ישנם עקרונות מסוימים בחינוך לעולם המחר שאפשר ורצוי ליישם. כל משתתף בהרצאה יוכל להתאים את העקרונות האלה לגיל ולשאר הנסיבות המתאימות לילדיו.
חינוך הוא שילוב בין דאגה להווה לדאגה לעתיד. גם אם אנחנו לא מודעים לכך ביומיום, אנחנו ממילא כל הזמן מודעים לעתיד של הילדים. אם ילד מטפל בבובה או רגיש לבעלי חיים, ישר צוחקים שבטח הוא יהיה פסיכולוג או וטרינר, ועל ילדה שבונה מגדלים ויצירות בלגו יגידו שתהיה מהנדסת.
לפעמים ההורים מתכוננים במפורש לעתיד הרחוק – פותחים לילד קופת חיסכון ודואגים לעצמם לביטוח חיים. וגם הילדים מטבעם מתכוננים לעתיד שלהם – מגיל צעיר הם משחקים משחקי תפקידים של עולם המבוגרים, עובדים במקצועות בולטים כמו רפואה וכבאות, עורכים חתונות ומתחפשים לגיבורי על.
לפי תיאוריות התפתחותיות, חלק ניכר מהזרעים לקריירה מוצלחת יותר או פחות נזרעים החל מגילאים צעירים מאוד, אם נרצה או לא.
כן, חלק מתפקידה הוא להקנות לילדים כישורים לעתיד שבו יהיו אנשים יצרניים. אלא שמערכות חינוך בכל העולם מחפשות את דרכן, ומודות שמעבר להכנסת תכנים שנשמעים מתקדמים, הן לא יודעות איך להכין את הילדים לעולם המחר.
יש להניח שהילדים שלכם יפגשו מורים מצוינים שיתרמו לחייהם. אבל הבעיה היא במערכת – המודל בנוי לעולם התעסוקה של עידן המהפיכה התעשייתית, שהסתיים לפני יותר ממאה וחמישים שנים.
עוד לפני מהפיכת הבינה המלאכותית, צעירים שיוצאים ממערכת החינוך כבר אמרו:
עכשיו זה כבר נהיה קריטי. הם לא מוכנים לדינמיקה, למגמות, לחוקים ולצרכים של עולם העבודה החדש, מרגישים מוחלשים ויודעים שחלק גדול מזמנם בוזבז והם לא קיבלו הכנה ראויה.
ההרצאה נועדה להקנות להורים גישה וכלים בסיסיים להעניק לילדיהם את מה שמערכת החינוך לא מסוגלת להעניק להם, מתוך גישה של מחויבות ואחריות מלאה לגידול ילדיהם.
ילד מוכשר למחר, הוא ילד שיהיה מסוגל להגשים את עצמו בחיים יצרניים מלאים, ויוכל לנהל מסלול קריירה שיעניק לו שילוב של הנאה, סיפוק ופרנסה. שילוב כזה, שמביא לאורך זמן לשביעות רצון, איננו כה נפוץ כמו שהיינו רוצים להאמין.
למעשה, לילד כזה יהיו כלים טובים יותר להיות מאושר בתחומי חיים אחרים – שכן שביעות רצון בתחום אחד מקרינה על שאר התחומים, ולהיפך – אי שביעות רצון, קושי, מצוקה ומחסור בתחום של חיי העבודה, עלול להקרין על תחומים אחרים כמו זוגיות, משפחה וחיי חברה.
להיפך – הכלים שמקבלים בהרצאה יעזרו לילד לשגשג היום לא פחות מאשר בעתיד. כל ילד יכול להנות כבר היום מהורים שמודעים לצורך ומסוגלים לסייע לו לטפח את המודעות שלו לתחומי העניין ולחוזקות שלו, את הכישורים החברתיים שלו בהקשרים משימתיים, וגישה בריאה לעשייה.
כל הורה יודע, שעל חוסר השקעה משלמים בריבית… ההרצאה תלמד אתכם גישות וכלים מסוימים שיגרמו לכם להתנהג בצורה בונה יותר באותו הזמן שאתם משקיעים ממילא, או לחילופין בהשקעה נוספת סבירה, לקצור סיפוק, יחסים טובים, וירידה בקונפליקטים עם הילדים. ישנם תהליכים שונים שתוכלו לבצע עם הילדים בטווחים שונים – קצר, בינוני או ארוך. כל אחד מהם ישתלם לכם בסופו של דבר.
לכן, יותר משההרצאה דורשת זמן היא דורשת מחויבות למצוינות בעבודה החשובה ביותר שאי פעם תידרשו לבצע – הורות. מי שבוחר ברמת המחויבות הזו, לא יתקשה ליישם את הדברים.
הרצאה זו מבוססת על הניסיון הנצבר וזוית הראייה הייחודית ל-iDecide כמי שמלווה מבוגרים צעירים בגילאי 18-35, וחקרה ומיפתה את כל הגורמים שעשויים לסייע או לעכב בבניית חיים יצרניים מאושרים.
מתוך כך, נבנה מודל שתכליתו לזרוע את הזרעים הנכונים לאורך כל שנות ההורות. הגישות והכלים שלנו אינם מתיימרים להוות תורה חינוכית מלאה או להחליף שיטות, כלים ותורות של גידול ילדים, אלא להשלים אותן באספקט של הכנה לחיי העשייה.
היכן שאפשר, כן. אבל חשוב להדגיש – בגידול ילדים או בעתידנות לא מוכרת דרך מדעית שמוכחת באופן שלם או כתורה יחידה. יש מודלים והיבטים שונים שנבדקו בכלים מדעיים כאלה ואחרים. בניגוד למכונה, שאנחנו מבינים את המדע מאחוריה, אדם הוא יצור מסובך ורב הנסתר על הגלוי לגבי הדרך בה הוא מתפתח. תמיד יהיו שאלות פתוחות שהתשובה עליהן היא עניין שנתון לבחירתנו.
גידול ילדים משלב את האינטואיציה שלכם עם הערכים ועם פילוסופית החיים שלכם, ביחד עם ידע שתרכשו ותיישמו בדרככם.
ההרצאה קיבלה השראה מתחומי הפסיכולוגיה ההתפתחותית, אנתרופולוגיה (שבודקת בין השאר כיצד חברות מסורתיות מגדלות ילדים), פסיכולוגיה חיובית, פסיכולוגיה אבולוציונית, אימון, תקשורת מקרבת, תיאוריות חינוכיות ועוד.
מפתח ההרצאה והמרצה הוא יובל שפיר, מומחה לקריירה ומייסד חברת iDecide. יובל לימד בבתי ספר, הנחה מנהלים, היה יועץ בחברת מקינזי ויו”ר אגודת יועצי הקריירה בישראל. יש לו שני ילדים משלו, והוא לומד ומשתדל ליישם את מה שהוא מלמד בהורות מדי יום.