וובינר מיוחד על צמיחה מקצועית עם הזדמנות להכנסה בזמן מיתון ובכלל
אם יש דבר אחד שתקופת הקורונה לימדה אותנו, זה שהדבר החכם ביותר שאנחנו יכולים לעשות הוא להמנע מלשים את כל הביצים בסל אחד.
בכל רגע נתון יכול להתרחש שינוי תעסוקתי שלא צפינו אותו, ולכן תמיד כדאי לפתח ערוצים נוספים שיכולים – לפחות פוטנציאלית – להגדיל את הכנסה שלנו.
המחשבה הראשונה עשויה להיות, שזה לא מעשי. כולנו עסוקים, יש לנו מספיק על הראש, ולא בטוח שאנחנו פנויים לזה. האם זה באמת הזמן לעשות את זה עכשיו? ומי אמר שיש לנו יכולת לעשות משהו כזה בכלל? מי אני בכלל שאזום מישהו? מאיפה אקח את החוצפה והאומץ? ומאיפה יהיה לי כסף להתחיל?
אבל במחשבה שניה, דווקא מתוך חוסר ודאות, יש יותר סיכוי שנדחף את עצמנו להתגבר על חסמים ולחשוב אחרת. גם הסביבה עשויה דווקא לעזור לנו, שכן אנשים יהיו פתוחים יותר לקבל את הנסיונות שלנו ליצור משהו חדש עקב המצב, ויהיו פחות ביקורתיים ויותר תומכים.
וחוץ מזה, אנחנו נלמד גם איך מתחילים בקטן, בלי השקעה מיותרת, בצעדים קלים יחסית, ועם יכולת לסגת ולתקן בכל שלב.
בכל אחד ואחת מאיתנו יש כוחות שאנחנו לא מכירים. בכל אחת ואחת מאיתנו יש יכולת להמשיך לנוע גם כשאנחנו מרגישים מידה של יאוש או חשש. הגיע הזמן לגלות בעצמנו את העוצמות והתושיה שחבויים בפנים. לצד הקשיים, יש לנו הזדמנויות לגלות, להרחיב את הגבולות האישיים, ולצמוח אישית, תעסוקתית ואולי גם כלכלית.
יש רעיונות שיש להם פוטנציאל ליצור הכנסה בטווח הקצר, ויש רעיונות שעשויים להפוך לכלכליים רק בטווח הארוך יותר. כל סוגי הרעיונות עשויים לצוץ במהלך הוובינר ואחריו. זה עשוי לדרוש מאמץ ואומץ, אבל בדיוק כך נוכל להתקדם.
הוובינר יענה על השאלות הבאות, תוך מתן כלים מעשיים:
1. איך מווסתים את המחשבות ומכוונים אותן לראיית הזדמנות לפיתוח משהו חדש?
2. מה ינצל את היכולות ואת העמדה בה אנו נמצאים? מה מהווה הזדמנות עבורך ספציפית?
3. איך לחשוב על רעיון אפשרי שיתן מוטיבציה גם כשיהיה קשה ובתוך אילוצים?
4. איך לבדוק את הרעיון הזה, לבנות תכנית ראשונית לפעולה, ולהתחיל לרוץ?
5. איך לחייב את עצמנו להתקדם, ולא לתת לזה להתמסמס?
6. איך לקבל עוד עזרה בהמשך הדרך?
נלמד שיטה שתאפשר לנו למצוא את מקורות העוצמה, המוטיבציה והיצירתיות שלנו, ולעלות על רעיון או כמה רעיונות שיקחו אותנו קדימה.
הרעיונות הללו יכולים להיות קרובים או רחוקים ממה שאנו עושים כעת. הם יכולים להיות טובים זמנית, לטווח הקצר, או לעניין אותנו לטווח הארוך. הם יכולים להיות מקוריים או כאלו שגם אחרים עושים. העיקר שיהיה להם פוטנציאל ספציפית עבורך.
כדאי להתחבר עם מיקרופון ומצלמה. מומלץ להתחבר ממחשב אם זה אפשרי, אבל אפשר גם מסלולרי (החזיקו אותו על הצד ולא עומד).
רוצים לצלול קצת יותר לעומק? יש לנו גם סדנה פעילה לקידום יזמות.
המנחה בוובינר הוא יובל שפיר, מייסד ומנכ”ל iDecide. יובל פיתח והנחה קורס אקדמי שזכה לשבחים בשם ‘יזם נולד‘ באוניברסיטת חיפה, הוא מנהל עסק שהקים מאז 2006, ומסייע לאחרים בקידום מיזמים חברתיים ועסקיים מהזוית של רעיונאות, התאמה אישית וצמיחה. הוא אחד המומחים המובילים והבולטים בישראל לקריירה, שימש כיועץ במקינזי וכיו”ר האגודה הישראלית ליעוץ תעסוקתי ולפיתוח קריירה, בה היה שותף לייזום פרויקטים קהילתיים.
הכלים המוצגים בוובינר עובדים בכל גיל, שלב בקריירה, ענף, אופי העסקה, או סוג אוכלוסיה. במידה שמזמינים וובינר לארגון או קהל בעל מאפיינים מיוחדים ניתן גם לבצע סקר מקדים והתאמה.
לא, וכדאי לברוח ממי שמבטיח הבטחות כאלה, ומוכר ‘הזדמנויות’ לרווח מהיר שיסדר לכם את החיים. אם זה היה נכון, הוא לא היה צריך למכור לכם 🙂
אנחנו מבטיחים שתקבלו כלים להתגבר על חששות מליזום, למצוא רעיון שיכול להתאים לכם, ולנסות אותו באופן ראשוני. אנחנו מדברים על משהו אמיתי שאתם תעשו עם קצת עזרה ודחיפה.
השאלה אם תוכלו להרוויח ממנו תלויה באינספור גורמים שאין לנו שליטה עליהם, ועל חלקם גם לא לכם. אין דרך להבטיח יצירת הכנסה משמעותית ממיזם, אבל יש דרכים להתחיל אותו ולנהל אותו טוב יותר.
הוובינר הזה מיועד להוות נקודת פתיחה למסע אפשרי שיצמיח אתכם תעסוקתית ואישית, ואולי גם יעזור לכם להרוויח כסף בטווח הקצר, הבינוני או הארוך. בכל מקרה, שווה לכם לשמוע ולהחליט אם תרצו לנסות. זה שלכם, ותמיד יהיה לכם במי להיעזר.
גם ליועצי קריירה